Esküszöm szó nincs profilváltásról, de ennek a mascarponés-gyümölcsös-csokis csodának a receptjét muszáj megosztanom Veletek. Főnökasszonyunk mindig nagy kisérletezős hírében állt és most sem állt meg egy sima gyümölcsös tiramisunál, csokival bolondította azt. Bátran kijelenthetem, hogy rögtön a család és barátok kedvencévé vált.

 

Hozzávalók

50 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta
4 db tojás
4 ek cukor
1 csipet só
1 citrom leve
1 narancs leve
tetszőleges gyümölcs (jelen esetben erdei gyümölcsöt használtam)

 

Tetejére

12 dkg vaj
4 ek kakaó
6 ek joghurt
100 g porcukor

 

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól keverve eldolgozzuk a krémet. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez. Nem szabad gyorsan kavarni, mert a krém összeesik. Facsarjuk ki a narancs és citrom levét, ebbe áztassuk a babapiskótát, amit egy üvegtál aljára egymás mellé helyezzünk. A beáztatott piskótát megszórjuk erdei gyümölcsökkel, majd ráöntjük a mascarpone krém felét. Erre megint teszünk egy sor áztatott babapiskótát, megszórjuk gyümölcsökkel, végül mascarpone krémmel fedjük. Az egész tetejére pedig jöhet a világ legbrutálisabb csokiöntete, amihez a fenti hozzávalókat lassú tűzön egyneműsítjük.
2-3 óra múlva hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat 🙂